Kurs og forestillinger

KURS

IMPROWORKSHOP PÅ SFO

Workshopen startet med et prosjekt støttet av Cultive express. Barna forfatter,  gjennom kreative skriveøvelser, sin egen lille historie. De deles opp i grupper mens de jobber. Utfra historien skal de lage en liten fremføring ved bruk at teksten og bevegelser. De får utdelt kostymer og rekvisitter som de selv må finne ut hvordan de skal bruke. Målet med workshopen er la barna få bruke fantasien samtidig som de har klare mål å forholde seg til. Alt er lov, men det skal komme noe ut av arbeidet som skal kunne vises til de andre. Dette er en øvelse i å :samarbeide, å bruke fantasien, å skrive, høytopplesning samt det å stå foran andre og fremføre noe man selv har vært med på å lage. Vi jobber kun i fire timer ( fire torsdager), så det er utrolig hva barna har får til:)

Fra Workshop

Fra Workshop

 

God øvelse i å skrive

God øvelse i å skrive

 

Kreativiteten i fokus

Kreativiteten i fokus


BARNEBURSDAG MED EGEN DANSELÆRER

Endelig noe for dere som ikke vet hva dere skal finne på etter at kakene er servert. Barna er giret og trenger å aktiviseres. Nå kan dere prøve noe nytt. Jeg kommer hjem til dere og tar barna med på en halvtime med dans og bevegelse, mens mor og far kan puste ut. Dette er noen for både jenter og gutter, og krever ingen tilrettelegging. Alt jeg trenger er litt gulvplass.  Passer for barn fra 3 år og oppover. Hvorfor ikke gjøre noe kult for de større barna og. La «tenåringsjentene» få lære tøffe danser til musikken de pleier å høre på:)

KURS FOR SFO

Barn er i bevegelse hele tiden.  Som profesjonell danser og pedagog tilbyr jeg kurs der jeg setter bevegelsene inn i rammer. Jeg lærer barna å bruke kroppen sin gjennom dans og kreative øvelser.  Jeg legger også stor vekt på at barna skal få ta del i arbeidet mot en koreografi som kan vises for foreldre mot slutten av kurset. Målet med dette kurset er selvfølgelig at barna skal ha det gøy, og at de skal sitte igjen med kunnskap om kroppen sin og bruk av kreativiteten. Dette er så viktig. Men dette er også en fin mulighet for personalet til å få hevet sin kompetanse på dette området. Mange av øvelsene jeg gjør, er fine å ta med videre i SFO hverdagen. Kurset går over 4 ganger( Kan endres) varighet hver gang er 30-40 minutter. Jeg kommer dit dere er, slik at dere ikke trenger tenke på transport o.l Jeg stiller ingen spesielle krav til lokalene, men det bør være ryddet gulvplass slik at gruppen kan få beveget seg.

SFO

KURS FOR BARNEHAGER

Jeg er opptatt av at barn skal få muligheten til å oppleve kunst fra tidlig alder. De skal få bevege seg til musikk, og få bruke kreativiteten som bor i dem. Målet med dette kurset er at barna skal bli kjent med kroppen sin, og vite hva den kan gjøre: Hvor mye plass tar den i rommet, hvor liten/stor kan den være. Jeg bruker mange kreative øvelser, gjør litt styrke og danser masse med barna. Barnehagene kan selv bestemme hvor mange ganger de vil ha besøk. Jeg stiller ingen spesielle krav til lokalene, men det bør være ryddet gulvplass slik at gruppen kan få beveget seg.


 

 

 

 

FORESTILLINGER

SKROT

IMG_9979

SKROT
er en forestilling for de minste barna i barnehagen, fra ca. 1-3 år. Det er en forestilling der nysgjerrigheten vekkes. Alt skal utforskes. Barna møter to arbeidere. De to arbeiderne kommer til et nytt sted, og det er ikke et hvilket som helst sted. Det er et område fullt av skrot. Først må de finne ut av hva de skal gjøre med alt dette skrotet. De finner, etter mye om og men, ut at de skal sortere dette oppi merkede søppeldunker, men duoen er så fryktelig nysgjerrige. Akkurat som barna. De plukker opp ting fra bakken, og før det kastes i riktig dunk, så er det viktig å prøve om det kan brukes til noe.

Kan det lage lyd? lukter det noe? Kan det danses med? Hva kan vi gjøre med et tomt yoghurt beger? Hva kan en hullete støvel brukes til? Blikkbokser?  m.m.

Publikum følger de to gjennom deres arbeidsdag.

I forestillingen skal barna kjenne igjen produkter fra hverdagen: Yoghurt begre, blikkbokser, støvler m.m.

 
POLLUS- DEN LILLE POLLENPLAGEN

pollus


Pollus har kommet for å bli i naturen, og nå har pollenkornet landet i bokhyllen også! Boken Pollus- Den lille Pollenplagen kom på markedet i april 2016. Den er skrevet av meg, og illustrert av Martin M. Hvattum. Den kan kjøpes i bokhandelen eller på nett: http://fortellerforlaget.no/produkt/barneboker-2-7-ar/pollus-den-lille-pollenplagen

For meg er det viktig å møte målgruppen min, og derfor håper jeg å kunne turnere med Pollus, slik at mange barn kan bli kjent med han. Et forfatterbesøk med Pollus vil passe godt for 1. og 2.trinn. Jeg  leser fra boken, men  legger like mye vekt på det visuelle. Jeg presentere en kombinasjon av forfatterbesøk og forestilling, fordi jeg har erfart at barna klarer å konsentrere seg over en lenger periode dersom man varierer. Jeg legger også opp til at det også blir en samtale med barna, for jeg tenker at de nok har mye på hjerte omkring dette tema. Allergi er et stadig økende problem i samfunnet. Boken er et samarbeid med Norges Astma- og Allergiforbund.

 

Målgruppe: 1. og 2.trinn

Varighet: En skoletime

Tidsrom for turné: Våren, siden det er et poeng å gjøre dette i pollensesongen.

Antall barn: Jeg tenker at dette kan gjennomføres i et klasserom/musikkrom, og ser for meg et tak på ca. 30 elever.

Klar til å lese for maaaange barn

IMG_8350

IMG_5259IMG_8180DINGLE SOM EN KRINGLE

dingle som en kringle

Mini-forestillingen Dingle som en kringle tar utgangspunkt i boken med samme navn. Den er skrevet av meg, og illustrert av Tiril Valeur. Boken kom på markedet i mars 2016, og er å finne i bokhandelen. Den kan også kjøpes på nett: http://fortellerforlaget.no/produkt/barneboker-2-7-ar/dingle-som-en-kringle-bok-med-lyd

I forestillingen vil jeg hente fram aktivitetsversene fra boken, å spille dem ut med tilhørende bevegelser. Jeg trekker også frem andre aktivitetsvers som omhandler kroppen. Hva kan kroppen vår gjøre? Enkelte deler av kroppen er ganske rare. Hvorfor er det sånn? Hva om kroppen hadde vært annerledes?

Ja, tenk hvis min nakke kunne snakke og alle fingre hang på skakke. Hvis tåa likte te,
ja, tenk dere det!

Forestillingen handler om kroppen, og derfor er skjelettet Åsmund også med. Han er veldig glad i å danse ballet.

Tror dere at Åsmund kan danse ballet? 

Målgruppe: 3-5 år + 1-3.trinn i skolen ( I to ulike versjoner)

Varighet: fra 30-40 minutter

Tidsrom for turné: Når som helst

Antall barn: Jeg tenker at dette kan gjennomføres i et klasserom/musikkrom, og ser for meg et tak på 50 barn.

image

image

image

 
EN HYLLE AV FØLELSER

12189291_10153183079482091_6989749518501067199_o

Målgruppe: 3-9 år

Antall medvirkende: 1

Varighet: ca 40 minutter

En teater/danseforestilling av og med Karin Moe Hennie. Hyllen » Spinnvill» er full av bøker. Inni hver bok bor det en følelse. Barna er med på å velge hvilken følelse vi skal ta ut å åpne. Barna aktiviseres gjennom hele forestillingen.

IMG_0135IMG_0131IMG_0477

redd stolt overrasket leiKROPPEN MIN OG JEG
Kroppen min og jeg

Kroppen min og jeg

Målgruppe: 2 – 9 år

Antall medvirkende: 2( kan også gjøres med 1)

Varighet: ca 35 minutter

Annet: Forestillingen er i utgangspunktet en utendørsforestilling, men fungerer like godt inne som ute. Egner seg godt for turné.

Denne forestillingen handler om kroppen vår, og vi tar barna med på en reise gjennom den. Vi begynner på bunnen og avslutter med toppen! Barna aktiviseres fra scenen gjennom hele forestillingen. Skjelettet Åsmund er en viktig del av forestillingen. Han er glad i å danse ballett. Barna får se ulike danseteknikker og blir tatt med på en rekke rim og regler som er skrevet for anledningen.

Føttene mine er bunnen på meg.

De flater seg ut så lenge bakken er grei

Men er det noe hardt, da får føttene fart

Og treffer de noe spist, da forsvinner de vips

Og sender signaler til hjernen opp, som sier til munnen

rop hjelp, si stopp!


Neser kan være veldig forskjellige.

Liten som en ert

lang som en rakett

kort som en fyrstikk

eller tøyelig som en lang strikk.

Fregnete, snørrete, snufsete og rar,

rødmusset, hvitspettet eller tykkhudet som den til bestefar.

En nese kan være søt og bløt

den kan være hard som en stein, og ganske klein.

Med snørr som renner ut av kontroll,

og busemennvoktere større enn troll.

Panna er svett, og øynene blanke.

Hodet er tett, og jeg føler meg ganske

Surrete, surrete tung tung tung.

Surrete, surrete tung tung tung.

Slapp jeg vil til senga

slapp, hvor er senga?

Jeg vil ligge under dyna med masse tøy,

for jeg fryser og det er slett ikke noe gøy.

Utdrag Kroppen min og jeg

Det er også mulig å få se et utdrag av » Kroppen min og jeg». Varighet på ca 10 minutter.

DANS DANS DANS

 

Dans Dans Dans

Målgruppe: Alle

Antall medvirkende: 1

Varighet: 30 minutter

Annet: Forestillingen er laget for eldre mennensker ved institusjoner, men er lagt opp slik at barn, barnebarn osv kan bli med. En opplevelse som hele familien kan ha sammen.

«Denne forestillingen vises for tiden på ulike omsorgssentre i Kristiansand i regi av Kristiansand Kulturrullator». Jeg starter forestillingen med å ta med alle på en enkel oppvarming. Så får publikum se ulike dansesnutter: Stepp, moderne dans, Irsk dans m.m. Det er mye flott musikk og denne kombineres med tekster skrevet for anledningen.

KARIN OG KNØTTEKOMPANIET

 

 

Flott opplevelse for barn og voksne

Flott opplevelse for barn og voksne

Målgruppe: Omsorgssentre/eldresenter

Antall medvirkende: Karin sammen med ca 15 barn fra en nærliggende barnehage( førskolegruppen)

Varighet: 25 minutter

Eldre mennesker elsker å observere barn i aktivitet. Målet med denne forestillingen er å få barna( fra barnehagen i nærområdet) inn til de eldre. Sette barnehagene i kontakt med eldresentrene. Både barn og eldre har glede av dette. I forkant av forestillingen besøker jeg barnehagen to ganger slik at barna blir kjent med meg, og jeg med dem. Jeg lager ingen koreografi, men tar barna med på en » dans/bevegelse» time. Når dagen kommer, og vi skal fremføre dette på omsorgssenteret, så vet barna til en viss grad hva vi skal gjøre, men samtidig er opplegget så løst at morsomme, sjarmerende hendelser kan skje. Dessuten er det ikke en » forestillingen» uten en festlig kommentar fra barnemunn. Dette er et spennende prosjekt som jeg har stor tro på.  Det samler alle generasjoner i og med at foreldre også gjerne vil se barna sine opptre. Dermed blir omsorgssenteret et samlingspunkt denne dagen:)