Åpning av Ventearealer, og avslutning på KIA

Noe mer enn nye ventearealer

KRISTIANSAND: Torsdag ettermiddag ble de ”nye” ventearealene ved radiologisk avdeling åpnet på nytt. Effekten av usmykningsprosjektet har vært til nytte for mer enn ventende pasienter: Arbeidsmiljøet ved avdelingen har fått en vitamininnsprøytning.

Adm.dir Jan-Roger Olsen klipper snora for nytt venteareal

Ansatte og publikum ble traktert med hjemmelagde muffins og dans av barnehagebarn da radiologisk avdeling markerte at dekoreringen av korridoren nå er ferdig. I tillegg til at pasientene får noe vakkert å hvile øynene på, har det snart toårige prosjektet ført til langt mer:- Dette er et symbol på status ved radiologisk avdeling i dag, sa administrerende direktør Jan Roger Olsen i sin lille gratulasjonstale. Han viste blant annet til tidligere uro ved avdelingen, og utfordringer med å rekruttere ansatte.
– At dere har overskudd til å gå i gang med et slikt prosjekt viser at det meste nå er på plass, sa direktøren før han klippet snora.

Kreativ konsulent Karin Moe Hennie bistått i arbeidet.

Mange med i samarbeidet
Dekoreringen er sluttresultatet av et internasjonalt pilotprosjekt kalt KIA, Kreativ Interaksjon i Arbeidslivet. Ved radiologisk avdeling har kreativ konsulent Karin Moe Hennie bistått, og i det EU-støttede prosjektet er Aust- og Vest-Agder fylkeskommune med i samarbeidet. – Jeg takker mine ansatte for støtten jeg får. Jeg synes de er positive, kreative og med på nye utfordringer, sa avdelingsleder Tone Mikalsen, før hun delte ut blomster til alle som har bidratt økonomisk. Avdelingen har hentet inn rundt 70.000 kroner av sponsorer for å få dekorert ventearealene.
Mye latter
– Dette har vært veldig spennende, sier kunstner i prosjektet, Karin Moe Hennie. Hun roser kjernegruppa på 8-9 medarbeidere fra alle grupper av ansatte, som har vært med på opplegget.
– Det har vært mange kreative øvelser. Her har ansatte kastet seg ut i dans, og vi har hatt mye latter, forteller Hennie.
Tone Mikalsen er ikke i tvil om at prosjektet har ført til langt mer enn dekorerte vegger:
– Vi gjorde dette for å bygge avdelingen tettere sammen. Å jobbe mot et felles mål skaper samhørighet, sier Mikalsen.
Nå skal Agderforskning evaluere effekten av KIA-prosjektet ved SSHF og en håndfull andre bedrifter i regionen.

Avdelingsleder Tone Mikalsen deler ut blomster