Allergikus Pollus i FVN

 

UTDRAG FRA ARTIKKEL I FÆDRELANDSVENNEN  25. April 2013

 

KRISTIANSAND: – Det er en forestilling for barn, som retter fokus mot pollen og pollenallergi. Det er aktuelt fordi pollensesongen nå har begynt, og det er flere som er plaget av det, sier Karin Moe Hennie, som selv har pollenallergi.

– Jeg tenkte «Hvorfor ikke finne opp en karakter som finner på mye vondt, uten å mene det, som blir tatt av vinden, og blåst inn i nesa til en pollenallergiker», sier hun.

Moe Hennie satte opp forestillingen i Fjæreheia sommeren 2011, men i år tar hun med pollenkostymer, marihøner og pissemaur inn i Kilden.

– Det er helt fantastisk, og kjempegøy, sier den kreative tekstforfatteren, som selv spiller hovedrollen som pollenkornet Allergikus Pollus.

Det blir noen forandringer fra oppsetningen i Fjæreheia. De 15 dansende barna som var med sist, er ikke med i år. Moe Hennie har fått støtte fra Norges Astma- og Allergiforbund og Ekstrastiftelsen, og det har gjort det mulig å hente inn profesjonelle aktører. Silje Nordheim, som også var med sist, spiller pollenkornet Allergika Pollensnuff, ei marihøne, en nese og ei allergisk småjente. Bjøro Hildebrandt er ny, og han spiller bjørketreet Birk Bjørketre og pissemauren Alfred Mauritius.

– Dette er kjempegøy, og midt i blinken for meg, sier Hildebrandt, som er mest kjent for sin operastemme.

– Det er stas å være med i en barneforestilling, sier han, og avslører at pissemauren tyr til litt italiensk operasang når han møter pissemauren han er forelsket i.

– Kun profesjonelle aktører løfter forestillingen, og det blir en annen oppsetning. Samtidig har vi kontakt med publikum, og de får være med å synge litt. Vi gjør forestillingen litt annerlede i forhold til musikken. Det er også større utfordringer når man har med barn, i forhold til øving og skolegang, sier Moe Hennie.

Forestillingen har premiere torsdag, og spilles også fredag og lørdag.

Alt-Text