På turné med » En hylle av følelser» i Grimstad kommune

Dette er første gang jeg er ute i skoleverket med denne forestillingen. Jeg har vist den på mange kulturhus med målgruppe fra 3-9 år. Det har fungert veldig fint. Men jeg ser at den nok har mest for seg for de fra 6 -8 år. De er store nok til å kunne ta inn over seg tema, og de har mange følelser inni seg. Samtidig  er de enda så små at forestillingen ikke blir barnslig. Jeg besøker alle 2.klassinger i Grimstad kommune, altså 7-åringer. Det har vært en opplevelse! De følger med, de er engasjerte og har mye på hjertet. De forteller om venner de savner, hva som gjør dem glade, hva de er stolt av, og hvor lei seg de har vært når de har mistet noen de har vært glade i. Temaet følelser er ganske vanskelig, men det er så viktig. Når man pakker det inn i en forestilling med dans og musikk, så blir det lettere å nå frem til dem. Jeg opplever at de syns det er godt å snakke om følelser. Jeg reiser rundt sammen med Heidi Aasen, som har en workshop med barna i etterkant av forestillingen. Hun tar dem med på mange fine øvelser/leker, der følelser er tema. Barna kaster seg ut i øvelsene, og byr på seg selv. Når vi mot slutten spør hvordan de har hatt det den timen de har vært sammen med oss, så svarer de i kor: Kjempegøy!

Det er også vårt mål! At barna skal gå ut fra timen med en god følelse inni seg:)

Dette er et samarbeid med Abup, Avdeling for barn og unges psykiske helse ved Sørlandet sykehus.

 

«Glede setter seg i hele kroppen

Sinnet finner veien helt til toppen

Sorgen kjennes som den tette, vonde borgen

Følelser kan være vonde

Følelser kan være gode

Å øve på å kjenne dem

Er livets egen skole«

( Utdrag fra forestillingen» En hylle av følelser»)

IMG_3388IMG_3389IMG_3381

 

IMG_3369IMG_3372