Jippi. Pollus fikk midler fra Extrastiftelsen

photoshoot

photoshoot

Rett før jul ventet jeg spent på avgjørelsen fra Extrastiftelsen om hvilke helseprosjekter som ville få innvilget sin søknad om midler. Les om Extrastiftelsens arbeid her
Jeg har tidligere fått støtte til » Allergikus Pollus-Den lille pollenplagen», en danseforestilling om pollenkornet, Pollus. Denne forestillingen ble vist på Kilden Teater og Konserthus i 2013, og mange barn ble på den tiden kjent med mitt lille pollenkorn.
Skjermbilde 2013-06-19 kl. 11.38.55

Æsj!

Æsj!

Skjermbilde 2013-06-19 kl. 11.26.19 Jeg visste at Pollus var kommet for å bli, og jeg merket at barna var fascinert av historien. Våren 2016 kom barneboken » Pollus- Den lille pollenplagen» i bokhandelen . Endelig, etter mange år, var det et forlag som hadde troen på Pollus. Jeg har hatt et fantastisk samarbeid med Fortellerforlaget, og prosessen har vært et eventyr. Boken kan kjøpes her: Fortellerforlaget
Jeg liker å tenke videre, jeg liker å tenke nytt. Hvordan kunne jeg gjøre pollenspredningen enda større? Enda mer effektfull?
Hva med å lage en » Polluspakke»? Et opplegg rettet mot barnehage og småskole. Barnehagene får ikke mye kultur. Nå ville jeg rette fokus mot dem. Jeg har vært mye ute i skoleverket med ulike forestillinger. Jeg har også vært ute i skolen med boken om Pollus. Jeg har laget en kombinasjon av forfatterbesøk og danseforestilling.
image I etterkant av besøkene har jeg hørt barn rope på Pollus når de har gått tur i skogen. Jeg bir så stolt, og jeg blir så glad. Det er jo akkurat dette jeg har håpet på!

Jeg luftet ideen om Polluspakken for Norges Astma- og Allergiforbund, da det kun er organisasjoner som kan søke milder fra Extrastiftelsen. Naaf var organisasjonen jeg samarbeidet med sist også. Mange dyktige og engasjerte mennesker som gjorde prosessen så enkel for meg. De har fulgt Pollus fra starten, og har sett hva jeg og Pollus har fått til. De hadde stor tro på Polluspakken, så våren 2016 starten søknadsprosessen mot Extrastiftelsen. Det er en omfattende prosess, men med det i tankene at Extrastiftelsen har hatt troen på Pollus før, så hadde jeg et lite håp.

Så, i november 2016 offentliggjorde de listen over prosjekter som hadde fått Extramidler. Jeg begynte på toppen og leste meg nedover listen. Og tenk. Der sto det » Polluspakken».Skjermbilde 2017-01-14 kl. 09.03.14

Skjermbilde 2017-01-14 kl. 09.02.55

Kort om Polluspakken:
Polluspakken er et undervisningsopplegg for førskole og for 1.trinn i skolen. For skole kan dette går rett inn i læringsplanen for naturfag. For barnehage er dette en morsom måte å lære om naturen på, og også bevisstgjøring rundt tema allergi. Pakken innneholder: Boken om Pollus, t-skjorter med trykk, et enkelt pedagogisk opplegg, kreative oppgaver og en pollusmaskot. Pakken inkluderer også et forfatterbesøk av meg.
Som jeg gleder meg! Arbeidet er allerede i gang. Nå må jeg bare finne barnehager/skoler å besøke.
Skjermbilde 2017-01-14 kl. 09.09.22

Takk til Extrastiftelsen og Norges Astma- og Allergiforbund fordi dere har troen på Pollus og meg.

ES_STEMPEL_DARKB(RGB)th