Forestillingen SKROT

  • av

Jeg har hatt forestillinger og workshops rettet mot barnehagebarn i mange år nå. Det er både spennende, morsomt og utfordrende. Jeg kan ikke tenke meg en setting der fokus på kreativitet og lek er mer viktig. Som regel er det førskolebarna som får forestillinger, og det hender at fireåringene får være med. Grunnen er nok fordi det føles vanskelig å skulle lage noe som fenger de aller minste. For hva gjør man egentlig da? Hvordan får man fanget deres oppmerksomhet, og hvordan beholde deres oppmerksomhet i mer enn et par sekunder?
Min kollega, Silje Nordheim og jeg, bestemte oss for å gjør noe med dette. Vi har sett andre forestillinger, vi har barn selv, og vi har jobbet med barn i mange år. Vi vet hva som skal til, så det er bare å hoppe i det. Vi lager forestillingen, SKROT.
Om SKROT:
SKROT er en forestilling for de minste barna i barnehagen, fra ca. 1-3 år. Det er en forestilling der barna kan få utforske scenerommet etter eget ønske. Nysgjerrigheten vekkes. Alt skal utforskes.

Barna møter Rote og Hue, altså ”Team RoteHue”. De to arbeiderne kommer til et nytt sted, og det er ikke et hvilket som helst sted. Det er et område fullt av skrot. Først må Team RoteHue finne ut av hva de skal gjøre med alt dette skrotet. De finner, etter mye om og men, ut at de skal sortere dette oppi merkede søppeldunker, men Rote og Hue er også nysgjerrige. Akkurat som barna. De plukker opp ting fra bakken, og før det kastes i riktig dunk, så er det viktig å prøve om det kan brukes til noe.

Kan det lage lyd? lukter det noe? Kan det danses med? Hva kan vi gjøre med et tomt yoghurt beger? Hva kan en hullete støvel brukes til? Blikkbokser? Lampeskjerm? m.m.

Publikum følger Team RoteHue gjennom deres arbeidsdag. De bruker kost, rive og stige. Men er det sånn det egentlig skal brukes?

I forestillingen skal barna kjenne igjen produkter fra hverdagen: Yoghurt begre, melkekartonger, lamper, støvler, blikkbokser, sprettballer, klosser, spader m.m.

Både Karin Moe Hennie og Silje Nordheim jobber til vanlig som dansere, så barna vil få se mye bevegelse. Utøverne kommer til å bruke skrotet de plukker opp til å lage lyder og rytmer.

Vi vet at de aller minste barna nåes gjennom sansene, og gjennom å få utforske. De skal få kjenne på ting, se på ting og få være med på å sortere.

Bli med Team RoteHue på en ny og annerledes arbeidsdag.
th-9

th-1

th-8

th-2

th-10