Barn tolker Pollus

Jeg har vært rundt på barnehager og skoler i en uke nå. Det er Polluspakken som står i fokus. Jeg har blitt møtt av forventningsfulle barn kledd i Pollus t-skjorter. Det har vært like stas for meg som for dem. Mange har allerede jobbet endel med Polluspakken før jeg kommer, og kan fortelle meg mye fra boken. De viser stolt fram gruppens egen Pollusmaskot. Mange har tegnet sin egen Pollus. De voksne forteller at barna syns det er fryktelig spennende med Pollus, og at opplegget mitt danner grunnlag for en periode der barna lærer mye om hva som skjer i naturen om våren,hva pollen og pollenallergi er. En voksen jeg møtte kunne fortelle at hun hadde gått fobi en gjeng barn som hadde bygget seg en hytte under en trapp i barnehagen. Hun stakk hodet inn for å høre hva de holdt på med. » Vi har vår egen Pollusklubb» kunne et av barna fortelle.
Jeg blir så glad når jeg hører sånt, for det betyr at jeg har nådd mitt mål med Polluspakken. Jeg ønsker å rette fokus mot pollen og pollenallergi, og jeg vil at barna skal bli nysgjerrige. Da jeg var på vei ut døra på en skole jeg hadde hatt forestilling i, hørte jeg to barn rope: » Kom! Skal vi leke Pollus?»
Jeg skal reise rundt i barnehager og i skoleklasser i to uker til. Jeg får høre mye rart når jeg er ute på besøk, og jeg gleder meg til å høre mer. Som f.eks. hva de tror jeg skal forestille når jeg kommer i Pollusdrakta mi. » Du var en pen høne» sa en 6 åring til meg i Arendal. » Se der kommer en bakterie!» var det en annen som ropte etter meg. Som regel tror de at jeg er en blomst, en sol eller en påskekylling. Jeg forteller jo at pollenkorn er små og at det kan være lurt å skylle ansiktet dersom man har pollenallergi og har vært ute. En jente i første klasse rakk opp hånden: » Jeg tror jeg hadde pollen i håret for en stund siden, for da klødde det og mamma sa jeg måtte ha et middel i!» Jeg hadde ikke hjerte til å fortelle henne at det nok var noe annet hun hadde hatt i håret. Hun var så stolt.
Polluspakken skal evalueres av de barnehagene/skolene som har mottatt opplegget. Jeg gleder meg til å videreutvikle pakken.