Full fart inn i 2018

  • av

2018 har startet i et vanvittig tempo, og heldig er jeg som har mye å gjøre, av det jeg liker best i hele verden. Jeg får danse, skrive, undervise, veilede, underholde, koreografere og regissere. Det er mange store prosjekter på trappene. 9 + 10.mars er det tid for ny Fargespill forestilling på Kilden. Jeg, Elisabeth Lindland og Audun Ramo har fått jobbe med en fantastisk gruppe barn og unge over lang tid. Resultatet kan dere se på Kilden om kort tid. Nesten 100 aktører kommer til å stå på scenen, og det er deres musikk og dans publikum skal få oppleve. Vi har fått følge hver enkelt elev fra da de nesten ikke våget å møte blikket vårt, til de nå står og synger de for full hals og gir av seg selv. De har gitt oss dyrbare skatter fra deres hjemland, og disse skattene har vi jobbe videre med. Gled dere! Les mer om Fargespill, og kjøp billetter her: Fargespill

Parallelt med Fargespill jobber jeg med Shrek The Musical. Vennesla kulturskole feirer 2o år, og setter derfor opp suksessmusikalen som en av de første i landet. Jeg ble spurt om å regissere musikalen, og det er en utfordring jeg liker. Jeg får jobbe med en fantastisk gjeng av pedagoger ved kulturskolen, og ikke minst de flotte elevene som gir alt i denne festlige og merkverdige musikalen.

I disse dager skriver jeg, i samarbeid med Kristian Landmark,  manus til 9 episoder i Abups tv-serie for barn, Psyken vår-Barn. Dette er et utrolig spennende prosjekt der vi jobber tett med ansatte ved Abup. For hvordan kan vi forklare barn på en enkel og fengende måte hva psyke er?

I januar og februar har jeg vært praksisveileder for to grupper ved Universitetet i Agder. De 6 studentene » mine» går siste året på  studiet, Faglærer i musikk, og skulle lage en konsert/forestilling rettet mot valgfri målgruppe i barnehage/skole.  Det har vært en fornøyelse å følge de dyktige studentene i denne prosessen.

I januar dro jeg og Åsmund til Arendal for å vise forestillingen » Dingle som en kringle» på Fylkeskommunens juletrefest. Vi er et radarpar! Åsmund satt i passasjersetet med sikkerhetsbeltet på, og fikk danse ballett med rosa fjær på hodet. I vår skal Åsmund danse på Sharrons Dansestudio, Kristiansand Folkebibliotek, Vågsbygd bibliotek, I Sandnes, I Ålgård,  i Eiken og under Rabalderfestivalen i Buen Kulturhus. Det er mange som ønsker å se Åsmund dingle, og det er jeg glad for. Boken kan kjøpes her: https://fortellerforlaget.no/produkt/barneboker-2-7-ar/dingle-som-en-kringle-bok-med-lyd-978-82-8103-198-2

 

I april skal endelig Pollus få våkne til liv igjen. Etter en lang vinter i dvale kvikner det lille pollenkornet til, og skal på en ukes turné i Kristiansand. 10 skoler skal få besøk av Pollus, og de skal få høre meg lese fra boken » Pollus- Den lille pollenplagen». Boken kan kjøpes her:  https://fortellerforlaget.no/produkt/barneboker-2-7-ar/pollus-den-lille-pollenplagen

 

Jeg skal også besøke barnehager og skoler med forestillingen » Fra stor til liten» som er basert på barneboken min med samme navn. Boken kan kjøpes ved å sende en mail til Abup forlag: gro.poulsen@sshf.no

Så gleder jeg meg til snart å spille Skrot for de aller minste. Denne forestillingen er laget sammen med min gode venninne og kollega, Silje Nordheim, og passer for barn fra  1 -3 år.

Maskefall hadde sin første forestilling i mai 2016. Maskefall er et unikt samarbeid mellom organisasjonene: Mental helse, Landsforeningen for pårørende innen psykisk helse, A-Larm, Extrastiftelsen, aktivitetssentrene ved Kristiansand kommune. Viktige samarbeidspartnere er Kilden dialog og Abup, Sørlandet sykehus. Jeg har vært med som koreograf fra starten, og denne våren leder jeg mandagsøvelsene med drama/dans. Vi jobber fram mot en visning til sommeren. Til høsten setter Maskefall opp en større forestilling med ungdom på scenen.