Nå braker det løs!

I sommer er det lagt ned timesvis med planlegging, søknadsskriving, manusarbeid og koreografering. Til mandag braker det løs for første turné. Først ut er produksjonen » Fra stor til liten». Med utgangspunkt i boka med samme navn skal jeg på tur til 10 skoler i Arendal, der 1. og 2. trinn venter meg. Det gleder jeg meg skikkelig til. Overgangen fra barnehage til skole kan være ganske voldsom, og er en tid som vi voksne til og med kan huske tilbake på.  De jeg skal møte nå er midt i denne oppstarten, så det blir spennende å høre hvordan de har hatt de første ukene på skolen.

Fra stor til liten.
Forfatterbesøk Den kulturelle skolesekken

Etter en uke på tur bærer det rett ut på neste turné. Da er det skjelettet, Åsmund som skal få svingt seg gjennom hele Vest-Agder. I forestillingen Dingle som en kringle tar jeg og Åsmund  barna med på en reise gjennom kroppen…fra bunnen og opp til toppen:) Denne forestillingen tar også utgangspunkt i en av mine barnebøker. Den heter » Dingle som en kringle» og er en bok med ulike aktivitetsvers som omhandler kroppen. 4 uker på turné med et skjelett i passasjersete, det blir interessant.

Dingle som en kringle
Forfatterbesøk/forestilling. 5 uker med Den kulturelle skolesekken

Etter fire uker på tur med Åsmund, skal jeg på en liten eksklusiv turné med DKS i Vennesla. Da er det forestillingen » En hylle av følelser» som skal vises for 1-4 trinn. Dette er en viktig forestilling. Det er viktig å tørre å kjenne på alle føleser. Alle følelsene er en naturlig del av oss. Det er bare sånn at noen følelser av og til kan sette seg fast. Da er det viktig å finne ut av hvorfor den har det, og hva man skal gjøre for at det skal bli bedre. Noen ganger hjelper det bare å snakke om det.

Tør å snakke om følelser, og lær barna at det er naturlig  å bli både glad, sint, trist, stolt, bekymret og redd:)

Etter en runde i Vennesla er det 2 ukers turné med forestillingen Skrot i regi av Den kulturelle bæremeisen i Aust-Agder. Denne forestillingen er for de aller minste barna, 1-3 år. Vi skal besøke barna i barnehagen og det gleder jeg meg skikkelig til. Denne forestillingen har jeg laget i samarbeid med min kollega, Silje Nordheim. Fint å reise sammen med noen, selv om det er mye selskap i Åsmund også:)

Skrot
Barneforestilling, to uker turne med kulturelle bæremeisen

Innimellom dette blir det forestillinger i Stavanger og i Vennesla kulturhus. Det blir workshops i dans på flere ungdomsskoler. Jeg får snart hendene fulle som regissør for » Den lille havfruen» i Buen kulturhus i Mandal, jeg skriver manus og har regi for » Psyken vår-Barn» sammen med Kristian Landmark. Denne tv-serien produseres av Abup, Sørlandet sykehus. Et utrolig spennende prosjekt som kommer til å bety mye for mange barn. Jeg underviser 4 klasser i uken på Sharrons dansestudio, og jeg er koreograf i maskefall, som har forestilling i november.

Og… så holder jeg på med mange spennende barnebok ideer. Det gøyeste som fins.

Jeg blir heldigvis ikke arbeidsledig med det første, og det er jeg så takknemlig for:)