Vinterbad for kunsten

  • av

Denne fredagen var jeg På møvigstranda sammen med fotograf Sigve Mathisen. Vi jobber sammen om en fotobok, en kunstbok, en bok med tema angst. Den kommer ut på Abup forlag sommeren 2019. Vannet var iskaldt, kanskje 4 grader. Det var merkelig å senke seg ned i isvannet. Det lå snø på svabergene, det var litt regn i lufta og gjessene skrek, tydelig irriterte over  forstyrrelsen en fredag morgen.

Vi har jobbet sammen om dette prosjektet siden desember 2018, og har vært på 4 ulike locations. Først var vi i er et nedlagt tilfluktsrom på Odderøya. Så beveget vi oss ut til Flekkerøyas svaberg. Mens andre hastet rundt i byen og stresset med julehandelen, så danset jeg rundt i vannkanten. Dette prosjektet har ikke vært annet enn moro og fint. Vi forstår hverandres ideer, vi kaster ut det vi tenker og den andre hører. Sigve er utrolig god på å se hvilke motiv som vil funke, og jeg gleder meg alltid til å få dagens bilder tilsendt. En kald januardag var vi på en tom Sør arena for å ta bilder. Det var rart å stå midt på matta helt alene. Vinduene som omringet banen gjorde meg litt stressa. Hvor mange som sto i disse vinduene og så på den rare dama som danset rundt i ensomheten. Og bildene vi tok fikk fram nettopp denne ensomheten.

Nå er billedmateriale ferdig, og vi har flere bilder enn det vi trenger. Valgets kval.

 

Boken handler om angst. Vi ville gjerne ha tekst også i denne boka. Små tekster, setninger, ord som sier noe om hva angst er, hvordan  er det å leve med angst? Hvordan er det når noen nære sliter med angst? Så vi la ut et innlegg på Facebook og Instagram der vi ba folk kommentere dersom de ønsket.  Det ramlet inn tekster, noen lange andre korte. Noen bare ett ord. Jeg fikk også endel tekster sendt på privat melding. Disse tekstene blir en del av fotoboka vår. Tekstforfatterne kan selv bestemme om de vil ha navnet sitt på trykk, men tekstene deres er vanvittig viktige for dette prosjektet.

Boka kommer for salg på Abup forlag sommeren 2019