Urfremføring av bestillingsverk under Valdres sommersymfoni

Forestillingen «Høre til» er en konsertforestilling (musikkteater)  for 1-4.klasse som framføres av en kammergruppe bestående av obo, fagott, harpe, kontrabass og orgelpositiv. Målet med forestillingen er å synliggjøre disse utrydningstruede instrumentene for barn og unge som skal velge et instrument. Prosjektet hadde sin urpremiere 24. juni 2019 under Valdres Sommersymfoni. Musikken  er komponert av Tormod Tvete Vik og manus og regi står Karin Moe Hennie for. Forestillingen framføres av 5 profesjonelle utøvere, og etter forestillingen får barna se og prøve instrumentene. 
 
I dette verket berører vi temaer som utenforskap, popularitet og inkludering med en «menneskeliggjøring» av instrumentene der instrumentenes klang og særegenhet setter rammene for fortellingen. Vi ville skape en engasjerende musikkfortelling med flere lag, med en fortellingen som inviterer barn (og voksne) inn i en fascinerende musikalsk verden.  Instrumentene er ensomme og lengter etter noen venner å leke med. Kanskje de finner hverandre til slutt?
Alle bilder er av: Tom Henning Brattlie
Musikere:
Marion Walker, Sarah Warner Vik, Erlend Skei, Bjørn Vidar Ulvedalen og Johanna Ander Ljung