Workshop i dans på ungdomskole

  • av

For tredje år på rad har jeg fått jobbe med niende trinn ved Tinntjønn skole i Søgne. Klassen skal ha et danseprosjekt i kroppsøving, og lærerne har bestemt at i stedet for at de skal undervise i dans ( noe de fleste ikke føler seg helt komfortable med), så leier de inn meg en time. Den timen ungdommene har med meg blir oppstart av prosjektet. Jeg tar de med på en del kreative øvelser. De skal ikke prestere noe, de må ikke ha noen forkunnskaper, de må bare tørre å by på seg selv. Disse øvelsene skaper mye latter og løser opp stemningen.

Så  lærer jeg de en koreografi og gir dem tips og verktøy som de kan bruke når de i ukene som kommer skal lage sin egen lille koreografi. Jeg er glad for at denne skolen tar danseprosjektet på alvor, og det er moro å se at  de som interesserer seg for dans og ikke nødvendigvis ballspill, også får muligheten til å blomstre.