Utendørs forestilling

Vi befinner oss nå midt i pollensesongen, og mange er plaget av allergi. Dette gjelder både voksne og barn, men for de minste kan det være vanskelig å forstå hva dette pollengreiene er for noe. Derfor har jeg skrevet en bok for barn som handler om pollen og pollenallergi. Boka er gitt ut på Fortellerforlaget og er illustrert av Martin H. Hvattum. I boka følger vi et pollenkorn på hans pollenreise. han vil ikke gjøre noen noe vondt. Nei, han vil bare finne seg en jenteblomst å være sammen med. Han har ikke lyst til å havne inni snørrete neser eller tårevåte øyne. I boka Pollus-Den lille pollenplagen forklares dette med pollenallergi på en enkel måte, og boka er også stappfull av tips for de som er allergiske, og også tips til hvordan vi kan ta hensyn til de med allergi.

Jeg har laget en mini-forestilling med utgangspunkt i denne boka, og den kan med fordel spilles ute i det fri. For hva er vel bedre enn å fortelle om pollen i det fri, omringet av bjørketrær og annen grønn, naturlig scenografi. Forestillingen krever liten plass, varer i 30 minutter og passer for barn fra 4 år. Det følger også et enkelt pedagogisk opplegg med forestillingen. Dette kan dere jobbe med i fred og ro på egenhånd. Der er det både oppgaver som kan gjøres innendørs, og det er endel oppgaver som skal gjøres ute i naturen.

Jeg har besøkt både barnehager og skoler med denne forestillingen ( Førskolegrupper og 1-4 trinn i skolen.)

Ta kontakt dersom du ønsker besøk eller har spørsmål.

mail: karin@hennie.no

Telefon: 99618481

 

Her er tilbakemelding fra en klasse som nettopp har sett forestillingen, og som har brukt det pedagogiske opplegget.

«Vi på 2. trinn koste oss veldig med forestillingen om Pollus i dag, tusen takk! Elevene likte historien, og fulgte godt med underveis. De fniste da det ble snakk om busemenn, og svarte deg på alt du spurte om.
Det var mange av dem som kunne fortelle om egen eller andre familiemedlemmers allergier i etterkant. Likte godt det pedagogiske opplegget som fulgte med, dette var bra!»

 

 

Pollus-Den lille pollenplagen
Forfatterbesøk Den kulturelle bæremeisen