Spinnville følelser på DKS turné i Agder

  • av

For 10 år siden laget jeg forestillingen Spinnville følelser. Siden den gang har forestillingen og hyllen Spinnvill besøkt mange skoler i Agder. Den har også blitt vist på Sølvberget kulturhus i Stavanger, Buen kulturhus i Mandal, Lyngdal kulturhus, Kilden teater- og konserthus, Kristiansand folkebibliotek m.m. Hyllen er laget av dyktige Frode Holgersen.

I  2017 tok Gro Anita Kåsa Poulsen fra Abup, Sørlandet sykehus, kontakt med meg. De skulle produsere en filmserie for barn med arbeidstittel » Psyken vår-Barn». De hadde på det tidpunktet produsert en lignende serie for ungdom. Jeg ble spurt om jeg kunne skrive manus til disse filmene. Kristian Landmark var tenkt inn som regissør.  Det var en uhyre spennende prosess. Jeg og Gro Anita brukte mange timer på søknadsskriving og utvikling av prosjektet, noe som resulterte i midler fra Cultiva Stiftelsen.  Med oss hadde vi dyktige og proffe folk fra Mediaservice, med Svein Tallaksen og Håvard Stiansen i spissen. Vi ble enige om at det skulle være 7 filmer med 7 følelser og med 7 barn. Vi tok utgangspunkt i forestillingen, og hyllen Spinnvill ble et viktig element.

Jeg og Kristian Landmark hadde tidligere jobbet sammen  i en rekke prosjekter, og bestemte oss tidlig for at vi ønsket å skrive manus sammen, og vi ønsket å ha regi sammen. Dette fordi vi begge hadde jobbet med dette, men hadde ulike erfaringer og kunnskap. Vi utfylte hverandre fint. Sammen med Håvard Stiansen ble vi et trekløver som funket fint.

Vi jobbet med disse filmene i perioden 2018-2020 og med oss fikk vi 7 dyktige, tålmodige og nysgjerrige barn fra 5.trinn på Karuss skole. Disse barna spilte hovedrollene i de syv filmene. Det var et poeng for oss at filmene skulle være med  barn og for barn.  Det er derfor få voksne ansikter å se i. Serien fikk tittelen » Spinnville følelser» etter hyllen Spinnvill.

Se teaser under:

Teaser Spinnville følelser

Abup har laget et flott undervisningsopplegg rundt disse filmene, og opplegget blir i dag brukt av mange skoler over hele landet. Barna kan løse følelsesmysterier, og jeg møter mange som har prøvd seg på dette. Etter at Gro Anita Kåsa Poulsen sluttet i Abup, tok Åshild Tellefsen over som prosjektleder, og fikk ledet prosjektet i havn.

I disse dager reiser jeg rundt med forestillingen Spinnville følelser for Den kulturelle skolesekken i Agder, og har besøkt skoler i Setesdal. Jeg knytter forestillingen opp mot filmene, og barna syns det er superspennende at hyllen Spinnvill, som er med inn i klasserommet, faktisk er den samme hyllen som i filmene. Og det er så stas å lære » Spinnvill verset» som alle filmene starter med.

Takk til Gro Anita og Abup for at dere tok kontakt med meg, og for at jeg fikk jobbe med dette prosjektet. Takk til Kristian Landmark, Håvard Stiansen og alle på Mediaservice.

Og takk til Den kulturelle skolesekken for at dere vil ha meg og Spinnvill på veien.

OG HUSK: DET ER VIKTIG Å SNAKKE OM FØLELSER!