Skjelettet Åsmund skal fly for første gang

  • av

Denne uken starter jeg en fem ukers turné i Vestland fylke. Jeg skal reise rundt på skoler og vise forestillingen/boken » Dingle som en kringle» for 1.4 trinn.

Men, jeg er jo ikke alene i denne forestillingen. Jeg har med meg skjelettet Åsmund. Han elsker å danse ballett og det bærer han preg av. Han har tape over hele kroppen etter danseskader gjennom ti år. Ikke bare bare å være en ballettansende dauing. Han er billig å ha med på tur, da han ikke har behov for hverken diettpenger eller hotellrom. Åsmund tilbringer nettene sittende i leiebilen med sikkerhetsbelte på. Det kan være han skremmer noen, men da står hvert fall leiebilen trygt tenker jeg.

Det har vært en utfordring å finne ut av hvordan jeg skulle få transportert Åsmund med flyet til Bergen. Jeg kunne jo ikke be oppdragsgiver kjøpe et ekstra sete på flyet. Jeg kunne heller ikke ha tatt med Åsmund ombord og satt han på fanget mitt. Da er jeg redd for at de andre passasjerene hadde flyktet ut av flyet. Det hadde jo jeg gjort om jeg hadde oppdaget noen med et skjelett på fanget.

Jeg var lenge enig med meg selv om at det enkleste ville være å demontere Åsmund for så å legge de ulike kroppsdelene i en vanlig koffert. Litt morbid, men det kunne ha funket.

SÅ kom jeg på noe genialt. Jeg kunne jo kjøpe en reisebag til surfebrett og sende Åsmund som spesialbagasje. Jeg kjøpte en slik bag på nett, og krysset fingrene for at Åsmund ville passe oppi posen, og at han ville ligge trygt og godt der. Bagen kom, og jeg la Åsmund varsomt oppi. Den passet perfekt. Og det som var enda mer genialt, var at det var masse plass igjen i bagen, plass nok til alle mine klær. Dermed slo jeg to fluer i en smekk. Åsmund fikk god beskyttelse og jeg slapp unna med kun en bagasje. Det ble riktignok en noe spesiell opplevelse da jeg måtte fortelle mannen bak Widerøe skranken hva som var oppi surfebagen. Det resulterte i en finfin meldingstråd over walkie talkien, mellom han og de som skulle ta bagasjen videre:

« Dere! I den surfebagen som kommer nå, ligger det et skjelett. Ville bare advare slik at dere ikke får sjokk… Nei, det er ikke ekte… han heter visstnok Åsmund… ja, han lover å være stille… han er muligens litt sulten.»

Det er aldri kjedelig på turné med forestillingen og boken« Dingle som en kringle».