Høstens første turné er Spinnvill

  • av

Skoleåret 2022/2023 starter med fem ukers turné med Spinnville følelser. Denne produksjonen er en kombinasjon av forestilling og film. Jeg lagde forestillingen om følelsene våre for mange år siden. I 2020 avsluttet jeg arbeide med en serie på syv kortfilmer for, og med barn. 7 filmer, 7 følelser og med 7 barn i hovedrollene. Filmene lagde jeg sammen med Kristian Landmark for Abup, Sørlandet sykehus. Filmene ble produsert av Mediaservice og med Håvard Stiansen bak kamera.

Nå reiser jeg rundt med forestillingen og filmene. Jeg viser 20 minutter av forestillingen, så går vi rett over i filmene. Vi rekker ikke mer enn 1 film, men jeg oppfordrer lærerne til å vise de andre filmene i klasserommet. Opplegget fungerer veldig fint. Barna er aktive under forestillingen, og de syns det er stas å gjenkjenne elementer fra forestillingen i filmen de ser etterpå. Hyllen, Spinnvill, har en sentral rolle både i forestillingen og filmene, og det er veldig stas at Spinnvill faktisk står i klasserommet når filmen vises.

Dette er en utrolig fin produksjon å reise rundt med. Denne gangen reiser jeg rundt lengst vest i Agder, og jeg får oppleve landsdelen i flott høstvær. For et fint fylke jeg bor i.

Takk til Den kulturelle skolesekken i Agder for at dere vil sende meg rundt:)

Kvås kirke i nydelig høstvær
Spinnvill er en hylle full av følelser