Ribsenfestivalen 2022

  • av

I år ble jeg invitert til Ribsenfestivalen med to bøker/produksjoner. Ninjana skulle presenteres for alle 3.klassinger i Grimstad kommune og Dingle som en kringle skulle presenteres for Langemyr skole ( Spesialskole) og for alle barnehagene i Grimstad kommune.

Først ut var Ninjana i Grimstad kulturhus, med 350 3.klassinger på en gang. Det var jeg fryktelig spent på, for vanligvis treffer Ninjana barna i klasserommet. Taket lettet nesten idet barna satt i gang med å heie på Ninjana og klassekameratene som utførte ninjaspark på scenen. Det var vanvittig moro, og den følelsen skal jeg ta med meg videre, og ta fram så ofte jeg kan. Det å besøke Langemyr skole med Dingle som en kringle var også veldig fint, men bare på en helt annen måte. Jeg var der på barnas premisser og jeg hadde til enhver tid hvert fall to elever på scenen sammen med meg. En stakk av med steppeskoene mine, og en med Pippi parykken. Jeg er glad for at jeg har noen års erfaring og dermed ikke lot meg vippe av pinnen. Skjønne barn var det:)

Sist ut var Dingle som en kringle for barnehagene i Grimstad. Det var vel ca 200 4/5 åringer i salen, og jeg sa » Hjelp» for meg selv idet jeg så barna komme farende inn i salen. Men det var så gøy. Jeg storkoste meg, og det er jeg ganske så sikker på at barna også gjorde.

Ribsenfestivalen er et av årets høydepunkt for meg. Ikke bare møter jeg fine barn, men jeg møter andre forfattere også. Det er så inspirerende. Det er ikke er stort forfattermiljø på Sørlandet, og jeg syns det var så fint å komme ned til frokosten om morgenen og møte fem/seks mennesker som drive med det samme som jeg gjør. DET var moro det:) Takk til Ribsenfestivalen for at dere ville ha meg på besøk