Ninjana – Urpremiere

  • av

Jeg har jobbet med forestillingen om Ninjana i lang tid, egentlig helt fra jeg startet å skrive på bøkene. Scenkunst ligger mitt hjerte nært. Jeg begynte å søke midler for et par år siden, og har siden dette jobbet med produksjonen i kulissene. Sammen med Theis Irgens startet den kreative prosessen. Hvilket format skulle forestillingen være? Hvor mange utøvere skulle være på scenen? Hvem var målgruppen? Det eneste vi visste var at vi vi hadde et hav av ideer og et univers som inneholdt mer enn vi kunne få plass til i en forestiling på 40 minutter. Det vi også visste var at vi allerede hadde nydelig musikk til ninja – universet, komponert av Stig Nordhagen.

Takket være midler fra Norsk kulturråd, Agder fylkeskommune, Kristiansand kommune, Spenn, Scenekunst Sør og Valle kommune kunne vi lage Ninjana akkurat slik vi ville, og da var det ingen tvil om hvem jeg ville ha som scenograf, nemlig Frode Holgersen. Han skjønner alltid hva jeg tenker, og gjør mine rare ideer om til magi. Det har han gjort denne gangen også. Jeg fikk også muligheten til å ha med Giert Werring på laget. Da vi ganske tidlig i prosessen bestemte oss for ta i bruk figurer i forestillingen, var det et sterkt ønske fra min side å ha inn Giert i prosessen. Det er ingen som kan dette bedre enn han. Det var også Giert som tipset meg om Christer Prosgaard-Sundstøl som utøver, og valget med å invitere han inn i prosjektet er noe av det smarteste jeg har gjort.

Sammen har vi laget denne forestillingen. Theis, Christer, Giert og meg. Fire mennesker med sterke meninger, ville ideer og vanvittig god humor. Ikke en eneste gang har vi vært i konflikt. Vi har respektert hverandres ideer, og vi har gitt hverandre plass. Derfor har denne forestillingen også blitt så bra. Den inneholder det beste fra oss alle fire.

Så må jeg også trekke fram to fantastiske teknikere. Ikke bare er de dyktige, men de er sinnsykt hyggelige å ha med på tur. For det er galskap å reise på turné med meg og Christer. Det er en kjeft som går absolutt hele tiden. Hans Uhre og Lars Kristian Lia.

Nå er vi ute på turné i regi av Den kulturelle skolesekken i Agder. Takk for at dere satset på Ninjana allerede før forestillingen var ferdig. Vi skal reise rundt øst i Agder i 6 uker. Målgruppen vår er 1-7.trinn, min absolutte favorittgjeng. Frem til nå har det gått over all forventning. Vi var spent på hvordan forestillingen ville bli mottatt av 7.trinn. Det er jo en stor forskjell mellom en 5- åring og en 12 åring. Men, det er de eldste som har vært mosomst å spille for. 1-4.trinn elsker forestillingen, men det gjør sannelig de eldre også. Det er » wow» og det er » Det der er magi», og de er delaktige når vi ber dem om det. Etter forestilling er det de kule gutta som kommer opp for å vise oss sine ninjatriks. Det er kult, det:)

I neste uke skal vi få tatt bilder fra forestillingen, så da legger jeg ut noe fra turen. Under er noen tatt i farta.

Ninjana skal på turné i Setesdal høsten 2023, i regi av Den kulturelle skolesekken i Agder.

Forestillingen spiller i Vennesla kulturhus 21.oktober 2023

Forestillingen spilles for skolene i Vennesla høsten 2023, i regi av Den kulturelle skolesekken i Vennesla kommune.

Forestillingen spilles i Kilden Teater- og konserthus 28.oktober 2023

Foto: Tomas Almås
Foto: Kristin Heier
Foto: Kristin Heier
Valle kirke